Finta Béla: Aki nem tud arabusul, az beszéljen csak arabusul

Már említettem, hogy nem akármilyen élmény a tájelőadások lebonyolítása – de hogy ennek során még Afrikába is eljussunk szolgáltatásunkkal…!
Kedvelt Megbízónk cégének csapatát születésüktől fogva tréningeztük: az alapoktól a szisztematikus szervezet-fejlesztésig követve és támogatva növekedésüket, szakmai munkájukat, s így piaci sikereiket is!

Hogy mennyire hasonlóan gondolkodtak rólunk, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 5 éves születésnapjukat extra programmal kívánták ünnepelni: az esedékes újabb tréning helyszínéül Tuniszt választva!
A különleges szituáció különleges tréningtematikát és módszereket igényelt: keretbe ágyaztuk a kirándulás egész programját, s a sajátos kultúrákhoz mindenkor igazodó értékesítő technikák gyakorlását mindjárt a római repülőtér tranzit-várójában elkezdhettük!

Az első nap estéje már a varázslatos Afrikában köszöntött ránk – a Hotel Sheraton különtermében elmélyült szakmai munkával, lelkes igyekezettel dolgoztak a résztvevők “A főmérnök kiküldetése” optimális útvonal-tervezésén: hány bum alatt jut el egyik helyről a másikra, ha 1 bum az 15 paff, és két piff egyenértékű 5 kety-mettyel…!

A korábbi években taglalt és gyakorolt értékesítési-tárgyalási módszerek készséggé válásáról másnap a helyi teve-vásáron kellett számot adniuk a csoport tagjainak. A bazári hangulatban mászkálva mindenkinek kemény alkudozást kellett folytatnia a helyi teve-árusokkal, az nyert, aki a legalacsonyabb árat érte el!

A hangulatos és szórakoztató gyakorlat végén elismeréssel adóztunk annak a résztvevőnek, aki meg is vette a tevét, mégpedig az általa kialkudott 1 dinárnyi áron!

Tény, hogy ez a teve – plüssből volt!

És ez így ment, öt napon keresztül…