Horváth Tamás: Arculat és változás

„A szobor minden kőben benne van, csak a felesleget kell lefejteni róla…”

Vannak idők, amikor a legjelentősebb kérdések mellett olyanokkal is foglalkozni kell, amelyek a rólunk alkotott benyomásokat és véleményeket a külsőségek oldaláról érintik.

A társaság megalakulása óta 13 év telt el, és ez az idő sok változást hozott az életünkben. Változott a velünk szemben támasztott megrendelői igény mind tartalmában, mind minőségében, és ezeknek szeretnénk mindenféleképpen megfelelni. A tartalom változásával természetes, hogy a megjelenésnek is korszerűsödni kell.

Mindenek előtt azt tisztáztuk, hogy mit akarunk mondani a környezetünknek önmagunkról. Az üzenet nem más, mint ez idáig, de a hangsúlyok itt-ott máshova kerültek.

Néhány kulcsfogalommal lehet ezt illusztrálni: igényesség, sokféleség, visszafogottság, megbízhatóság, szakértelem. Most ezeket szeretnénk jól érzékelhetővé, jól láthatóvá tenni anyagaink megjelenésében is.

Először a színeket választottuk ki.
A korábban alkalmazott kék és fehér színösszeállítás helyett a kék és szürke kombináció kicsit visszafogottabb, s talán elegánsabb is.

Már régóta keresünk egy olyan szimbólumot, ami frappánsan és sokatmondóan fejezi ki az Easy Learning-et.
A kiválasztott jelkép: Michelangelo egyik remek szobra, amely éppen befejezetlenségében és anyagszerűségében a lehetőségről, a kibontakozásról, az emberi felszabadításáról szól.

Nem vitás, hogy nem szerény a választás, de az emberekkel folytatott munkánk felelősségét és szándékunkat nagyon plasztikusan jeleníti meg.

Mindez persze csak a kezdet, mert minden anyagunk ennek a jelentéstartalomnak fog megfelelni. Reméljük, hogy nem csak nekünk okoz örömet ez a munka, hanem partnereink is jól értik és jól fogadják majd az új arcot, az új arc mögött azonban a régi értékeket képviselő Easy Learning-re ismernek.