Drimál István: Megbízható, versenyképes tudás

Cikk az Üzleti7 hetilapból

 
A hatékonyság legfőbb forrása maga az ember – hangzik az Easy Learning Hungary Készségfejlesztõ Kft. hitvallása.

 
A képzési, tanácsadási területen tevékenykedő, osztrák-magyar tulajdonú, nemzetközi hálózattal rendelkező tanácsadói társaság, 1989 óta működik Magyarországon. A cég vezetésének fontos célkitűzése, hogy programjaik során ne csupán ismereteket, hanem értékeket, kultúrát is közvetítsenek a kurzusok résztvevői számára.

 
Drimál István, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, számos, már évek óta működő, felnőttképzési alapokon működő tréning programjuk mellett, melyek ún. indoor programok, idén elindították nyílt kurzusaikat is. Ezek keretében trénerképzésen, eredményes vezetés, prezentálás, érzelmi intelligencia (EQ), valamint korrupció és vállalati visszaélés elleni kurzusokon vehetnek részt az érdeklődők. A nyílt tréning azt jelenti, hogy ezek a programok elsősorban nem az adott cégen belül, tehát csupán belső kör számára, hanem bármely érdeklődő előtt nyitottak. Ez a megoldás sok esetben bizonyul előnyösebbnek a „házon belül” tartottakhoz képest, mert az egymással dolgozó munkatársak némely esetben nehézkesebben vállalják fel esetleges hiányosságaikat egymás előtt, mint egy őket nem ismerő (képzési) közegben, társaságban.

 
A felnőttképzéshez kapcsolódó oktatási folyamatokat tekintve napjainkban még sajnálatos tapasztalatként említhető, hogy sok esetben nem azokat az adott feladathoz igazodó kompetenciákat sajátíthatják el a résztvevők, amelyet a későbbiekben eredményesen hasznosíthatnának a munkaerőpiacon. A piac minden érdemi szereplőjénél fellelhetőek a szervezethez illeszkedő kompetenciák, melyek szakmai differenciálódások mellett három fő összetevőből állnak: szakértelem, kommunikáció, hozzáállás. Nem elégséges tehát a kifogástalan szakmai felkészültség, egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapos munkavégzés során a tudás kommunikálása, a megfelelő módon történő kapcsolattartás, továbbá nem kevésbé számít a hozzáállás, a lelkesedés, a pozitív szemlélet is. Ezek mindegyike fontos összetevője a sikeres munkavégzésnek.

 
A nyílt tréningek célja, hogy elvégzésük után az imént említett kompetenciák területén esetlegesen meglévő hiányosságokat sikeresen felszámolhassák a kurzusok résztvevői, emellett a meglévő készségek természetesen tovább is fejleszthetőek segítségükkel. Az Easy Learning tréningjei kapcsán biztos garancia, hogy a cég tagja a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának, valamint a Tréning Kerekasztal Egyesületnek és minősítette tevékenységét az Emberi Erőforrásgazdálkodási Tanácsadók Országos Szövetsége is.