A szervezeti működéshez elengedhetetlen az összhang

Írta: Drimál István

Minden szervezet, még a legkevesebb létszámmal működő kisvállalkozás is, bonyolult működési és szerteágazó kapcsolati rendszerrel dolgozik. Ennek eredménye lehet a széleskörű piaci feltételek mentén történő sikeres működés, és ez alapozza meg a hosszútávú szervezeti létet is.

A soktípusú működés, akár szervezeti, akár szakmai, akár kapcsolati feltételekről beszélünk, megköveteli a vezető áttekintő képességének meglétét. Az ilyen feltételezések mentén szokták mondani, hogy adottságokkal rendelkezik valaki, és ezzel tud vezetőként sikereket elérni, nem tagadva ennek meglétét. Meg kell jegyezni, hogy a szervezeten belüli lehetőségek között szerepel az együttműködés fogalma, mint elengedhetetlen attribútuma a szervezet működésének.

A járvány megbontotta a még jól működő szervezetéknél is a harmonikus együttműködés szerkezetét. Jó esetben fel kell frissíteni, meg kell újítani, rosszabb esetekben átalakítva kell újjá építeni a közös munkát.

A távollét, még ha a home office-t is értjük alatta, nem segíti az egymás könnyebb megértésében, és főleg nem a szervezeti kommunikációban. Mindezért az újrakezdés eszközei közé kell, hogy tartozzon olyan képzési program, mely innovatív elemként újra fogalmazza a belső kohézióját a szervezetnek.

Ezt segíti a hosszú évek alatt kialakított képzési programjaink listája, illetve csapatépítő programjaink repertoárja. Ezek között az innovatív eszközök használatát is bemutatjuk, mint a vezetői készséget fejlesztő programunkat.