Konfliktuskezelés a mai világban

Írta: Drimál István és Erdélyi-Galló Edina

Hogyan, mikor, miért, kell-e?

Ebben a felgyorsult és komplex világban rengeteg hatás ér minket.

Ezen belül összefügg minden mindennel. A legtöbb gondot okozó problémánaklátom a személyközi konfliktusokat és azok kezelési hiányosságait. Ha belegondolunk, érzékelhetjük, hogy milyen nagymértékben függ össze a hibás kommunikációval, a magatartásbeli problémákkal, és mindezekkel összefüggésben a generációk közötti különbségekkel is.

Hogyan kezeljük?

„Jól.” – de hogyan kell jól kezelni egy konfliktust? A legfontosabb, az, hogy tegyük nyílttá a konfliktust, az az  beszéljük meg! Ne söpörjük a szőnyeg alá, ne hagyjuk elaludni, vagy elmélyülni.

Mi az oka a konfliktusainknak?

Két alapvető ok a gyökere minden konfliktusnak. Az egyik az önérvényesítés. Valamit szeretnék elérni, és egyik helyzetben sem szeretnék vesztesként indulni. A másik pedig a változás. A változás, ami szorosan összefügg azzal, hogy a másik fél a konfliktusban hogyan reagál az én gondolataimra. Illetve arra, hogy ez számára pozitív, vagy negatív kimenetelű játszma lesz-e. Ezt az egyensúlyi játékot, minden konfliktusban érvényesítjük. Néha jól. 

Mikor kezeljük?

Rögtön! Ne várjunk vele napokat, heteket. Hiszen ha nem beszélünk róla azonnal, akkor feledésbe merül és csak gyűlik a kis képzeletbeli kosarunkba. Ha szakkifejezéssel akarok élni, akkor nő a rejtett agresszív magatartásom mértéke. Ez pedig senkinek sem jó, főleg nem hosszútávon!

Miért kezeljük?

Azért, hogy jobb kapcsolatot ápoljunk a kollégáinkkal, barátainkkal, szüleinkkel és mindenkivel akivel kapcsolatot tartunk. Mindezt azért, hogy jobb legyen az együttműködés. Ugyanis többen többet tudunk tenni, mint egyedül, annak érdekében, hogy sikerünk legyen. 

Kell-e kezelni őket?

Erre a kérdésre csakis igen lehet a válasz. Visszacsatolnék a “mikor” kérdésre. Gyűlik. Egy pont után pedig kifakad, és ha az egykori bolhából elefánt lesz az magunknak és az elszenvedő félnek sem jó.

A következő részben mutatunk néhány módszert, hogyan tudsz lépésenként tenni azért, hogy kezelhesd a konfliktust.